suka suki aje

WELCOME !!! follow me & leave ur comments.. ;)

Wednesday, August 24, 2011

MININOVELA : Gigolo Yang Terlampau Part 2

     
Episode sebelumnya :

" Uii..awat senyap ja? reply arr..k arr bro,kalo hang xmo,xpa...ak x paksa..Sorry arr ganggu hang dok chatting..'' kuchiwa sungguh bunyi mesej Joey tu..

   "Eh! jap bro..jap..'' Fakhrul membalas..& terus menaip...


CHAPTER 2 : MEMPERGUNAKAN, DIPERGUNAKAN, MENGGUNAKAN!!!

" Ok bro..Aku setuju...Tp aku nk tanye ko arr kan, x bahayer ke wat keje nih? Nti tak pasal2 muke aku kne simbah cuke getah!! Mcm mn aku nk berdepan ngan org bro?" luah Fakhrul, kecuakan.. [ doser ko tak takot lak ann? ]

Joey mbalas utk menyakinkan "Bro,skang nih klo hang tak jd gigolo pon boleh kena simbah asid tau..Hang pegi la Kota Raya ka, Pudu Raya ka..Hang dok melilau tepi jalan raya, hang ada 90% risiko kna simbah asid tau dak? So,skurang nya klo hang dapat ibu gula,duit masyuk..klo kena simbah gak,hang pegi siam..wat plastic surgery..Bukan takat muka, part2 len pon hang leh tukar..janji ada duit.."

Terkesima jap Fakhrul membace msj c Joey.. "Ada btoi gak ckp mamat nih.." bisik hati nya..

 " Klo hang setuju nti kita jumpa kt Lot 10..bincang apa2 yg patot..Bro, aku nk habaq kat hang, pluang camni bukan slalu datang..Even artis pon blom tentu dpt pluang ni tau..Mana lah tau kalo dah rezki hang, bukan takat Datin, Datuk pon hang leh tackle.." [ Datuk?? chooyyy!! ]

Seminggu kemudian,seperti yg dijanjikan akan bertemulah mereka di Lot 10.Tetiber Fakhrul disapa seorang wanita..

  "hi,dah lama hang sampai? sorry lambat siket..jln jem.."


Joey Alcuna di alam realiti.. Fesbuk! mmg xleh dipercayai... [ haiyaaa~] 
   "Maaf ya,akak ni sapa? Salah orang kot?? " jawab Fakhrul yg terpinga-pinga..

"Ciss  hang nih! nak wat loqlaq ngan aku lak naa? Ni aku la..Joey..member Fesbuk hang tu..kan kita da jnji nk jumpaterang Joey dgn muke slamber badak...

"Astaga!!! ko ker ni bro? err..akak?? aiyaa...confuse lah..." terkejut monyet si Fakhrul..

Joey pon menceritakan perihal nye yg sebenar...setelah beberape ketika,baru lah Fakhrul dpt menerima kenyataan bhwa Joey adalah bekas model yg telah terjun ke dunia persolekan..yakni andaman..

  "Patot lah ala2 ratu..siap tiara segale ats kpale...kalo aku bjalan same,kompem mendatangkn fitnah nih.. [ lol~ cam haram jer ko pikir mcm tu..dia pon manusia maa! ] tp,memandangkn aku dah xde pilihan laen,tpakse la aku mempergunakan akak nih.." kate hati Fakhrul yg penuh muslihat..Sambil wajah nye tersenyum manis kepada Joey..Maniskan senyuman ikhlas ku....

 " Arini mmg rezki hang bro..biaq aku bawak hang pi jumpa IBU GULA hang..terbaek dari ladang...always gersang! [ haiyaaa...cam haram jerr ] mmg untung hang kalo dpt pikat hati dia" kate Joey penuh teruja..

Maka,beredar lah mereka menuju ke sebuah cafe yg agak terkenal kat Pavillion..Sesampai jer di sana..

  " Hey Jojie..sini..sini..!!! " teriak manjew seorang wanita separuh abad kepade mereka..sambil melambai lambaikan tangan nya..

DATIN KELSOM yg always sepi
 "Maaf lah datin..kitorg terlewat siket..phm2 la jln kat kl ni kan.." Joey bertutur lembut sambil ciom pipi Datin Kelsom..

"Takpe..i pon baru selesai wat spa treatment..baru jer sampai sini..btw, ni ker yg u ceritakn pd i tu? emm...so cute.. taste sesgt!!" luahan buas wanita itu sambil merenung Fakhrul..ibarat sang Harimau yg kelaparan terserempak Kancil..
   
Joey pon mgambil kesempatan mperkenalkan mereka...lalu bersalaman lah si Fakhrul dgn datin tua yg maseh vouge itu.diramas ramas pula tangan si Fakhrul..walao pun brase tak selesa, demi wang Fakhrul tetap menguntumkan senyuman yg tampak begitu ikhlas sekali..[pehh! mmg dasar kaki propa toll arr..] Mereka pon berbual bual lah,sambil mnikmati hidangan class AA+..

  Melihatkan mereka sudah mesra & selesa berbicara,Joey pn mengambil pluang utk mgundurkn diri...

     "0MG!!! i lupa lah datin..i ade temujanji dgn Datin Jenab..i kne mekap kan dia..mlm ni dia ade charity show dekat Putrajaya..so sorry..i had to go..." luah Joey dgn wajah propa nye sambil dibalas senyuman meleret oleh Datin Kelsom.. [ dah paham sgt la tuh,taktik dorg kan?? ]

" oh..ok2..sblum tu,trime arr token ikhlas dr i.." ujar Datin Kelsom sambil menghulur kan sesuatu..

"Pehh!! duit sial...banyak gilerrr...mmg kaye arr pompun tua ni..aku xkan sia2 kn pluang yg ade.." teriak hati Fakhrul...Rabun mata kejap dibuat nye...

"Ala datin nih,susah2 jew..tp kalo tu dah niat datin, Jojie trime ajer..hik3.." kate Joey tersipu sipu, sambil idong nye kembang kempis... [ bangge lah tu dpt duit! ]

Setelah itu,berlalu pergi lah Joey, mninggalkan Fakhrul bersame Datin Kelsom..Chit Chat la mereka berdua sehingga senja melabuhkan tirai nyer...Dgn tidak semena mena, Datin Kelsom pon mluahkan rse yg mnimbulkan tande tanye Fakhrul..  

   "Jom sayang....lepak kat bilik i.." luah nya.

APEKAH YG BAKAL TERJADI SETERUSNYA?? KETAHUI DALAM EPISODE BERIKUT NYA..Mininovela : Gigolo Yang Terlampau   Part 3


No comments:

Post a Comment